Ieškoti
Detali paieška
:
:
Pamiršote slaptažodį?  Prisijungti>>
(Darbą įkėlė Svečias)
 

Darbas:

švelnus junginys, nesukeliantis suerzinimo, alergijos (aišku, individualios alerginės reakcijos yra visuomet galimos nepriklausomai nuo kosmetinės priemonės sudėties), taip pat nepažeidžiantis epidermio, neveikiantis kancerogeniškai, t.y. nesukeliantis vėžinių susirgimų, neiššaukiantis toksinių reakcijų.
• Yra visiškai saugus, kadangi veikia tik epidermio išorinį raginį sluoksnį, neįsiskverbia giliau į odą.
• Pats DHA neturi kenksmingo poveikio, pavyzdžiui neužkemša porų. Asmenys su riebia oda gali naudoti lengvus savaiminius įdegimo preparatus, savo sudėtyje neturinčius daug riebalingų komponentų.
• Preparatus su DHA gali naudoti ir nėščiosios.
• Saulės šviesa neturi įtakos įdegimo spalvai, išgautai naudojant savaiminius įdegimo preparatus, be to, dirbtinis įdegimas visai netrukdo ir nestabdo natūralaus (gaunamo nuo saulės spindulių poveikio) odos patamsėjimo.
• Spalva taip greit nenusiplauna prausiantis bei nenueina nuo saulės vonių.

Trūkumai

• Gali sukelti lengvą odos nusausėjimą, todėl šiuo metu jau visų savaiminio įdegimo preparatų sudėtis praturtinta įvairių rūšių drėkikliais arba pariebinančiais junginiais bei antioksidatoriais, kai kurie turi net UV filtrus. Kartais DHA mažais kiekiais yra pridedamas į tipinius įdegimo preparatus, siekiant pagreitinti odos patamsėjimo procesą.
• Pasitaiko, kad DHA gali
iššaukti per didelį geltonumo atspalvį. Šio efekto išvengimui labai dažnai savaiminiai įdegimo preparatai be DHA dar turi kitų junginių, iššaukiančių odos atspalvį, pvz., įvairių augalinių ekstraktų. Dažniausiai naudojamas juglon – natūralus augalinis pigmentas iš žalių graikinių riešutų kevalų arba lavson iš chna (ekstraktas iš augalo Lavsonia internis ). Šie ekstraktai lengvai patamsina odą, atskirai naudojami nesuteikia spektrinio efekto, tačiau kartu su DHA gali suteikti natūralaus įdegimo spalvą. Šie pigmentai nežymiai apsaugo nuo UV spindulių, t.y. kažkokiu laipsniu absorbuoja saulės spinduliavimą, UVB diapazone.
• Blogiausia savybė yra tai, kad turi gana nemalonų kvapą, kuris atsiranda maždaug po valandos po savaiminio įdegimo preparato panaudojimo. Šis kvapas atsiranda dėl DHA reakcijos su epidermiu. Jis nepriklauso nuo savaiminio įdegimo kremo sudėties, taip pat “smirdės” brangus ir pigus savaiminio įdegimo kremas. Šio kvapo intensyvumas priklauso nuo mūsų odos savybių, t.y. pas vienus jis bus stipresnis, pas kitus silpnesnis.
Pats DHA irgi yra nemalonaus kvapo, tačiau šią problemą kosmetikos gamintojai jau išsprendė. Daugelis savaiminio įdegimo preparatų dėl papildomo kvapniųjų junginių bei natūralių augalinių aliejukų užtepimo metu turi labai malonų kvapą, tačiau po kurio laiko atsiranda tipiškas savaiminio įdegimo preparato kvapas, kadangi po maždaug valandos DHA įsiskverbia į epidermį ir prasideda biocheminė “įdegimo” reakcija.

Nauji junginiai

Savaiminio įdegimo preparatai gaminami nuo 1960 metų. Šiuo metu daugelis firmų griebėsi šio darbo, kadangi daug daugiau žmonių pradėjo naudotis savaiminio įdegimo priemonėmis, todėl tikimasi, kad su laiku šios priemonės tobulės, jų aplikacija bus malonesnė ir duodanti geresnius rezultatus.
Viena iš naujovių yra eritruliozė - tai yra angliavandenių grupės junginys, toks kaip DHA. Ji veikia panašiai kaip ir DHA, tačiau daug lėčiau. Odos patamsėjimas (pigmentacija) atsiranda po maždaug paros, t.y. po 24 valandų. Toks ilgas veikimas iš vienos pusės yra trūkumas, tačiau iš kitos pusės yra eritruliozės privalumas, kadangi lėtesnis įsiskverbimas į epidermio raginį sluoksnį, suteikia tolygų preparato pasiskirstymą ir išdavoje gaunamas tolygesnė įdegimo spalva. Dar viena gera šio preparato ypatybė yra ilgesnis gauto įdegimo patvarumas ir geresnis negu DHA odos drėkinimas. Siekiant paspartinti įdegimo efekto gavimą, eritruliozė paprastai taikoma kartu su dažančiais junginiais, dažniausiai kartu su D

Atgal  1 ... 14  15  16  17  18  19  20  21  [22]



Skelbimai